top of page
  • Obrázek autoraModřanen Schule

Holubice pro Ukrajinu - brože

Projekt vznikl jako reakce na ruskou invazi na Ukrajině. První holubice míru vznikly v rámci projektu umělecké skupiny Modřanen Schule, která je následně umístila do veřejného prostoru.


Poté se Holubice pro Ukrajinu začaly objevovat na brožích pro vyjádření osobního postoje. V současnosti jsou brože vytvářeny ručně dobrovolníky z řad designéru a výtvarníků nejen z umělecké skupiny Modřanen Schule a studia Yellow Shapes. Nemalou část našich dobrovolníků tvoří Ukrajinky, které utekly do Čech před ruskou agresí. Díky ruční výrobě je každá brož nezaměnitelným originálem!


Vzhledem k velkému zájmu o holubice a zapojení dobrovolníků z řad distributorů se do světa rozlétla již více než tisícovka Holubic pro Ukrajinu.


Cena a platby:

Minimální cena Holubice pro Ukrajinu je 50 Kč, ale v dobročinnosti se meze nekladou. Je možné platit hotově či přes QR kód přímo na účet Ukrajinské ambasády. Peníze vybrané hotově budou zaslány rovněž na tento účet.


Možnost nákupu je i poštou při nákupu 10 a více kusů.


Prodejní místa:

Mamacoffee Vodičkova, CVRK: Milady Horákové, Orionka, pasáž u Stýblu, Literární kavárna Týnská, Coffee cube u Kotvy, Pepes barbershop, Řepánek v domečku, Jemný bistro, Periferie bistro, Na břehu Rhony Komunardů, kavárna a bezobalový obchůdek Rovnováha v Čelákovicích.


Díky našim partnerům... vážíme si jejich pomoci s distribucí.


Rádi bychom do projektu zapojili další dobrovolníky. Neváhejte nás kontaktovat, oceníme jakoukoliv pomoc!


e-mail : holubice@yshapes.cz

fb: @holubiceproukrajinu


Sláva Ukrajině! Slava Ukraini!









Materiály ke stažení:




























48 zobrazení0 komentářů
bottom of page